Ny familie? Bedre familie?

Vi ønsker å lære mer om den nye norske familien! Arr inviterer til debatt med forskere med ferske resultater om familieliv, familieambisjoner og familieutfordringer i Norge i dag.

23. oktober 2014

Ekteskap er visstnok på moten i Norge igjen, og skilsmissestatistikken går ned. Er det en ny giv for gammeldagse kjernefamilier etter en periode med oppløsning og opprør? Eller er familien i dag ny og annerledes? Og derfor mer stabil og varig? Mange familier er også «på nett», så i stedet for å samles om TVen sitter mange visstnok bak hver sin skjerm. Hva gjør det med familielivet? Mange familier i Norge i dag har dessuten røtter i andre familietradisjoner enn de som blomstret frem i Norge rett etter krigen. Satser disse helst på det gode gamle eller forsøker de seg på noe nytt og annerledes? Og hva med mine-dine og våre-barn og bestemor og bestefar – har den moderne familien også rom for dem?

Innledere:

Katharina Herlofson, forsker ved NOVA, Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA), om «Familierelasjoner i et aldrende samfunn.»

Ragni Hege Kitterød, forsker ved Institutt for samfunnsforskning (ISF) om «Endringer i fars deltakelse hjemme».

Monica Five Aarset, rådgiver ved Norsk senter for menneskerettigheter, Universitetet i Oslo (UiO): «Familieliv blant etterkommere av innvandrere».

Jo Helle-Valle, førsteamanuensis ved Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanningen, Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA)

Etter innleggene inviteres panelet til en samtale om familien og det blir mulighet for å stille spørsmål til innlederne.

Tid: Onsdag 5. november kl. 1900

Sted: Kjelleren, litteraturhuset i Oslo

Gratis inngang